MUP Srpske

Počinje drugo polugodište - vozači oprezno!

  • Извор: АТВ
  • 23.01.2023. 10:20

U školama širom Republike Srpske danas je počelo drugo polugodište.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na vozače motornih vozila da povećaju opreznost u blizini škola i vrtića, s obzirom da od danas počinje drugo polugodište i da će na putevima biti povećano prisustvo djece.

“Kao i prethodnih godina, ovim povodom, policijski službenici će biti prisutni u blizini škola, te preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju. Takođe, policijski službenici će po potrebi regulisati saobraćaj, sankcionisati učinioce prekršaja i organizovati uklanjanje nepropisno parkiranih vozila”, stoji u saopštenju MUP-a Srpske.

Iz MUP-a navode da posebnu pažnju skreću vozačima na povećanje opreza tokom vožnje za vrijeme loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

“Ujedno, savjetujemo roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju sa saobraćajnim pravilima, da ih upozore da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedan iza drugog pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema motornih vozila. Podsjećamo da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da poštuju zakonske propise, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo”, poručuju iz MUP-a.

Тагови: