ATV

Privredna komora

Cijene padaju i dva puta dnevno: Pojeftinilo gorivo u Srpskoj!

  • Izvor: SRNA
  • 08.05.2023. 12:37

U Republici Srpskoj gorivo je danas ponovo pojeftinilo od pet do 10 feninga po litru, a na pojedinim pumpama kažu da cijene padaju i dva puta dnevno.

Na pumpama kažu Srni da je današnji pad cijena samo nastavka trenda pojeftinjenja goriva.

Visoke kazne zbog lošeg goriva: Pumpe u Srpskoj moraće da plate oko 300.000 KM

Visoke kazne zbog lošeg goriva: Pumpe u Srpskoj moraće da plate oko 300.000 KM

U Republici Srpskoj je posljednjih 10-ak dana zabilježeno pojeftinjenje goriva između 15 i 20 feninga po litru, a cijene dizela na pumpama sada iznose između 2,35 i 2,45 KM, a benzina između 2,49 i 2,59 KM po litru, podaci su Privredne komore Republike Srpske.

"Pad cijena goriva uslijedio je zbog pada cijena nafte na svjetskoj berzi do koga je došlo proteklih sedmica. Cijena nafte na berzi sada je 76,71 dolar po barelu, a poslednje dvije sedmice bila je između 82,58 i 76,71 dolara po barelu", naveli su iz Komore.

Na formiranje cijena goriva u Srpskoj, kako su pojasnili, utiče cijena na berzi na osnovu koje dobavljači formiraju svoje cijene.

Gorivo u Srpskoj u posljednje vrijeme pojeftinilo za oko pola KM

Gorivo u Srpskoj u posljednje vrijeme pojeftinilo za oko pola KM

"Razlog razlike cijena na pumpama može biti u izboru dobavljača koji imaju svoje cijene nabavnog goriva i visinama marže koju distributeri formiraju na osnovu svoje politike poslovanja", naveli su iz Komore. 

Pratite nas i putem Vibera!