Prijedor

Pokloni za bebe rođene na Vidovdan

  • Извор: РТРС
  • 30.06.2022. 14:28

Po tradiciji koja je ustanovljena od kada se u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske održava manifestacija Konferencija beba gradonačelnik Prijedora nagrađuje i sve bebe koje se u toj godini rode na Vidovdan.

Tako je bilo i jutros kada su majkama jednog dječaka i jedne djevojčice koji su rođeni na Vidovdan uručeni prigodni pokloni gradonačelnika Slobodana Јavora.

Načelnica Odjeljenja ginekologije Danica Gubić Plemić izjavila je da je do sada u 2022. godini bilo 294 porođaja, što je 37 manje u odnosu na 331 koliko ih je bilo u istom periodu prošle godine.

- To je zabrinjavajuće i želimo da se to promijeni i nadam se da će biti bolje u drugoj polovini godine i apelovala bih na mlade žene da rađaju jer to je naša sreća i naša budućnost - kazala je Gubić Plemić.

Ona je dodala da je ova zdravstvena ustanova od prošle godine obezbijedila mogućnost bezbolnog porođaja tako da i na taj način žele da pomognu mladim ženama i olakšaju porođaj.

- Želim da se zahvalim na darovima koje je gradonačelnik uputio i da poželim da ovakvih prilika za darivanje bude što više u budućnosti - poručila je doktorica Gubić Plemić.