Upozorenje vozačima

Poledica u višim predjelima i preko prevoja

  • Izvor: Srna
  • 03.03.2022.08:08

Saobraćaj se na većini puteva jutros odvija redovno, ali zbog niske jutranje temperature poledice ima u višim predjelima, preko planinskih prevoja i na prilazu mostovima i tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u Trnu gdje se gradi kružna raskrsnica, na ukrštanju magistralnog puta i regionalnog puta.

Zbog deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska-Gusni put, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja na dionci magistralnog puta Brod na Drini-Vrba od 8.00 do 15.00 časova. Iz istog razloga povremene obustave će biti i kod kampa Hum-Žitinski potok, prema graničnom prelazu Šćepan polje.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolaziće i na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.00 do 15.00 časova, na način 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnima pravcima Rudanka–Doboj, Čelinac-Kotor Varoš, u tunelu Ugar na dionici Crna Rijeka-entitetska granica, Foča-Goražde u mjestu Filipovići, gdje se vozi samo jednom saobraćajnom trakom, zatim Banjaluka-Stari Mejdan i Brod na Drini-granični prelaz Hum.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Čelinac-Ukrina, Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo, a zbog klizišta i dalje se jednom trakom vozi na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima Krug fabrike “Incel”-granični prelaz Gradiška, Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška, Lepenica-entitetska granica Blaževac, Stanić Rijeka-auto-put-granični prelaz Gradiška i Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-granični prelaz Čemernica kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

U Federaciji BiH, zbog radova na sanaciji rasvjete u tunelu Salakovac na putu Mostar-Jablanica, danas će se od 10.00 do 15.00 časova saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i u tunelima Crnaja na putu Konjic-Jablanica i Skela na putu Jajce-Donji Vakuf, pa se na tim lokacijama tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima saobraćaj obustavlja.

Sporije, zbog radova saobraćaj se odvija i na putnim pravcima na izlazu iz Srebrenika prema Ormanici, na izlazu iz Ljubuškog prema Grudama i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Tagovi: