Dragan Krasić

Policajac 40 puta dao krv

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2023. 20:57

Policajac Dragan Krasić dokazao je humanost na djelu. Jubilarni, 40. put dao je krv. Sve je počelo kada se zaposlio u MUP-u Srpske. Kako je to izgledalo prvi put kaže više se i ne sjeća, sada je već davanje najdragocjenije tečnosti postalo sastavni dio njegovog života. U posljednjih 10 godina 3 do 4 puta godišnje da krv.

Nema boljeg osjećaja kaže nego znati da ste nekome spasili život.

"To je nešto što se ne može porediti sa nečim materijalnim, nema te materijalne komponente, samim tim naveče kad legneš,kad čovjek razmišlja šta je tog dana uradio neko djelo dobro da je učinio, kad sjeti se da ste nekome spasili život to nije mala stvar, čovjek je opušten i čini sebe zadovoljnim sa duhovne strane", kaže Dragan Krasić, pripadnik PS Laktaši.

Dati krv nije mala stvar. Najveći je dokaz humanosti. Upravo to treba da bude motiv svima koji mogu da se odluče upravo na ovaj korak.

"Dovoljno je da se ljudi pokrenu ne mora to biti u okviru akcija to može 365 dana godišnje  da se dođe ovdje ili najbližu ustanovu, da se da krv", kaže Krasić.

MUP Srpske dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Početkom aprila kada se obilježava Dan policije i u jeku ljeta jer je tada nestašica krvi najveća. A dobrovoljne davaoce krv gradovi Prnjavor i Laktaši nagradjuju i doživotnim besplatnim parkingom.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм