Tradicionalna akcija "Večernjih novosti"

Policajci iz Foče izveli najplemenitiji podvig 2018. godine

  • 12.02.2019. 19:22

Spasavanjem dvojice dječaka iz nabujale Drini, dvojica policajaca iz Foče postali su heroji. Za njihov hrabri podvig čuo je region. U tradicionalnoj akciji lista “Večernje novosti” u Beogradu su im uručene plakete za najplemenitiji podvig u 2018. godini. Ovo nije prvi put da smo nekome pomogli, ali je prvi put da se o tome piše, kažu Fočanski policajci.  

"Tu su već bile angažovane spasilačke službe, ali mi smo bili na licu mjesta i najbrže smo se organizovali, možda zbog toga što smo radili u jedinici za podršku, pa smo takve aktivnosti radili u što kraćem vremenu. U hodu smo se organizovali, kako da dođemo do čamca, opreme, mjesta gdje smo trebali doći čamcem, tako da smo brzo reagovali," rekao je Đorđe Elek, pripadnik Jedinice a podršku Foča. 

"To je bio naš posao i mi smo radili samo ono što smo trebali i ono što se očekivalo do nas. To je obaveza policajca kad radite ovaj posao koji mi radimo, i to su obaveza i dužnost, da pomažemo ljudima koji su u nevolji," kaže njegov kolega Nemanja Trifun. 

Primjećen je, i s razlogom, nagrađen rad humanitarne organizacija "Baštionik" iz Banjaluke. Organizovanje akcija za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji njihov je posao godinama. Većina sredstava prikupljena je, kaže Predrag Adamović, predsjednik Udruženja, putem humanitarnih poziva.  

"Ovo priznanje koje je "Baštionik" dobio je priznanje koje je zapravo dobila Republika Srpska, odnosno svi oni ljudi dobre volje u Republici Srpskoj koji su svojim prilozima pomagali, znajući da ćemo mi taj novac otpremiti tamo gdje je on namijenjen, odnosno Srbima na Kosovu i Metohiji," rekao je Adamović. 

Najhumaniji, najodvažniji i najnesebičniji Srbi, gdje god se nalazili, dobili su prizanja za svoja djela, po čemu je ova akcija i prepoznatljiva. Četiri zlatne i 11 specijalnih srebrnih plaketa 55. put za rednom nalaze se u rukama heroja, a uručena su u Skupštini grada Beograda. 
 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм