Велики парк

Породице српских бораца одају почаст страдалима

 • Извор: РТРС
 • 22.04.2024. 11:02

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежава Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

У оквиру овог догађаја, дошли су до Великог парка у Сарајеву, гдје су 1992. године убијена осморица заробљених припадника ЈНА.

У Цркви светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву биће служен помен несталим Србима, док ће испред Спомен-костурнице бити положени вијенци.

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла, када су убијена осморица припадника некадашње ЈНА, што је био први масовни нестанак Срба у Сарајеву у прошлом рату.

У Великом парку су 22. априла 1992. убијени Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП тзв. РБиХ Драган Викић, Јусуфа Пушина, Нермин Узуновић и Младена Човчић, али их је Суд БиХ ослободио оптужби.


Фото: РТРС

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.