Na magistralnim putevima

Postavljeni stacioni radari u Banji Vrućici i Buletiću kod Teslića

  • Izvor: ATV
  • 13.04.2022.19:04

Na ovom pravcu regionalnog puta vozači u Banji Vrućici su često znali dodati gas. I to daleko iznad ograničenja od 50 kilometara na čas. Više neće. Bar ako ne žele plaćati kaznu. Stacionarni radar je postavljen, a mještani su odahnuli.

Isto je i u centru Buletića. I na ovom magistralnom putu mještani su priželjkivali stacionarni radar. Sada kada je konačno postavljen, osjećaju se bezbjednije. 

Ovo su prvi stacionarni radari na području opštine Teslić. Postavljeni su na dvije lokacije koje su među najfrekvetnijim. 

"Radari trenutno mjere brzinu kretanja vozila, mada imaju mogucnost azuriranja sistema na automatsko prepoznavanje registarskih oznaka i koristenje bezbjedonosnog pojasa u vozilima", rekao je Željko Stevanović, pomoćnik komandira Policijske stanice Teslić 

A stacionarnih radara na teslićkim cestama, kažu, biće još. Ovi koji su postavljeni prije nekoliko dana, uskoro će biti pušteni u rad. 

Iz teslićke policije jos jednom stiže apel vozačima – poštujte propisanu brzinu kako bi u saobraćaju svi bili što bezbjedniji.

Tagovi: