Kapitalan projekat

Potpisan memorandum o izgradnji gondole Pale-Jahorina

  • Извор: СРНА
  • 14.03.2022. 18:07

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i rukovodstvo Olimpijskog centra "Jahorina" potpisali su danas memorandum koji će definisati određene odnose kada su u pitanju infrastrukturni projekti, prije svega, izgradnja gondole Pale-Jahorina.

"To je kapitalan projekat i treba da bude kruna na sve što je Olimpijski centar uradio do sada. A uradio je mnogo, zahvaljujući prethodnim sezonama", izjavio je Jugović.

On je dodao da je sada potrebno vidjeti šta je to definitivno što treba da se uradi, posebno u pogledu smještajnih kapaciteta.

Jugović je najavio da će lokalna zajednica učiniti sve što treba u narednom periodu, to jeste da urede određena planska dokumenta, riješe imovinsko-pravne odnose i donesu akte što brže, kako bi se na najbolji način mogle iskoristiti građevinske sezone koje su kratke na području opštine Pale.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske, rukovodstva Olimpijskog centra, žele da se određeni smještajni kapaciteti spuste u Pale, te da Pale živi od Jahorine i sugirno je da će to biti puni efekat.

On je rekao da je sastanak sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem i rukovodstvom Olimpijskog centra bio plodotvoran.

Jugović je rekao da svi zahvalnost duguju Vladi Srpske jer je imala razumijevanja i uložila mnoga sredstva u Olimpijski centar, te da su sada svi u situaciji da naprave korak više i zajedno ulože maksimalan trud kako bi u narednom periodu realizovali projekte.

Тагови: