ATV

Čordaš i Milivojević

Potpisan ugovor vrijedan 50.000 KM za stambeno zbrinjavanje deset povratnika u Mostaru

 • Извор: АТВ
 • 25.01.2023. 13:00

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća u Mostaru Velibor Milivojević danas su u Banjaluci potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta stambenog zbrinjavanja na području grada Mostara.

Potpisivanjem ovog ugovora omogućena je pomoć za stambeno zbrinjavanje deset korisnika, a finansijska sredstva u iznosu od 50.000 maraka obezbijediće Sekretarijat. 

Čordaš je napomenuo da će ovaj ugovor biti realizovan u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa za 2022. godinu kojeg Sekretarijat donosi svake godine, a koji se finansira iz budžeta Republike Srpske. 

Takođe je istakao da je u toku prošle godine održano nekoliko sastanaka na kojima je upoznat sa situacijom u kojoj se nalaze srpske povratničke porodice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i da je dogovorena dalja saradnja i pomoć.

„Još početkom prošle godine održali smo sastanak na kojem smo dogovorili da se odrede prioritetne potrebe srpskih povratnika na području grada Mostara kako bismo mogli krenuti s realizacijom istih. Sekretarijat svake godine raspisuje javni poziv za pomoć porodicama i iz ove kategorije kako bi im se omogućio i olakšao povratak u prijeratno mjesto stanovanja. Jedan od projekata važnih za ovo stanovništvo, a u kojem je učestvovao i Sekretarijat, je izgradnja parohijskog doma u Stocu. Ulaganjem u infrastrukturne projekte, vjerske objekte, društvene domove ulažemo u održivi povratak“, rekao je Čordaš. 

Ovim ugovorom Grad se obavezao da će u skladu s Procedurom za izbor korisnika realizovati projekte stambenog zbrinjavanja izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u Republici Srpskoj, ali i povratnika u Federaciju BiH.

„Opet smo potvrdili dobru saradnju s institucijama Republike Srpske i ovim putem želim da se zahvalim i Vladi Republike Srpske i direktoru Sekretarijata koji i dalje imaju sluha za Srbe povratnike na području Mostara, jer još uvijek postoji velika potreba za ulaganjem u ovu zajednicu“, istakao je Milivojević.

Grad se obavezao da će, ukoliko to bude potrebno, obezbijediti razliku sredstava za završetak radova. 


 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.