Čordaš i Milivojević

Potpisan ugovor vrijedan 50.000 KM za stambeno zbrinjavanje deset povratnika u Mostaru

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2023. 13:00

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća u Mostaru Velibor Milivojević danas su u Banjaluci potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta stambenog zbrinjavanja na području grada Mostara.

Potpisivanjem ovog ugovora omogućena je pomoć za stambeno zbrinjavanje deset korisnika, a finansijska sredstva u iznosu od 50.000 maraka obezbijediće Sekretarijat. 

Čordaš je napomenuo da će ovaj ugovor biti realizovan u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa za 2022. godinu kojeg Sekretarijat donosi svake godine, a koji se finansira iz budžeta Republike Srpske. 

Takođe je istakao da je u toku prošle godine održano nekoliko sastanaka na kojima je upoznat sa situacijom u kojoj se nalaze srpske povratničke porodice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i da je dogovorena dalja saradnja i pomoć.

„Još početkom prošle godine održali smo sastanak na kojem smo dogovorili da se odrede prioritetne potrebe srpskih povratnika na području grada Mostara kako bismo mogli krenuti s realizacijom istih. Sekretarijat svake godine raspisuje javni poziv za pomoć porodicama i iz ove kategorije kako bi im se omogućio i olakšao povratak u prijeratno mjesto stanovanja. Jedan od projekata važnih za ovo stanovništvo, a u kojem je učestvovao i Sekretarijat, je izgradnja parohijskog doma u Stocu. Ulaganjem u infrastrukturne projekte, vjerske objekte, društvene domove ulažemo u održivi povratak“, rekao je Čordaš. 

Ovim ugovorom Grad se obavezao da će u skladu s Procedurom za izbor korisnika realizovati projekte stambenog zbrinjavanja izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u Republici Srpskoj, ali i povratnika u Federaciju BiH.

„Opet smo potvrdili dobru saradnju s institucijama Republike Srpske i ovim putem želim da se zahvalim i Vladi Republike Srpske i direktoru Sekretarijata koji i dalje imaju sluha za Srbe povratnike na području Mostara, jer još uvijek postoji velika potreba za ulaganjem u ovu zajednicu“, istakao je Milivojević.

Grad se obavezao da će, ukoliko to bude potrebno, obezbijediti razliku sredstava za završetak radova. 


  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина