Zvornik

Potrebna pomoć porodici Manojlović

  • Извор: РТРС
  • 21.06.2022. 19:22

Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za rješavanje stambenog pitanja zvorničke porodice Manojlović, koja zbog skromnih primanja godinama nije riješila pitanje trajnog smještaja. Očekuju da će njihovu akciju podržati ljudi velikog srca i da će četvoročlana porodica ostvariti najveći san.

Domaćinstvo Manojlović živi od 208 maraka Milkove penzije i skromne plate koju supruga Zorica zaradi radeći četiri sata dnevno. Milko je porijeklom iz Rastošnice, odakle je početkom rata izbjegao. Sve što je imao mu je uništeno i popaljeno. Više od dvije decenije živi kao podstanar, a već tri godine je lice sa invaliditetom. Zdravstveni problemi učinili su život porodice težim.

- 2019. godine imao sam dva moždana udara .Zbog problema zbog zdravlja ja više nisam u prilici da radim. Meni i mojoj porodici najpotrebniji je krov nad glavom i to bi nam riješilo problem - rekao je Milko Manojlovič.

 Krov nad glavom najveća je želja i devetogodišnjeg sina Miloša i jedanaestogodišnje kćerke Anđele.

- Moja najveća želja je da dobijemo kuću i da ja i brat imamo svoju sobu - rekla je Milkova kćerka Anđela Manojlović.

Za nedaće ove porodice čuli su i u Svetosavskoj omladinskoj zajednici i odlučili pomoći. Do sada je prikupljeno 12 500 maraka, od čega su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ prikupili više od 4000 maraka. Za ostvarenje cilja potrebno je mnogo više.

 - Ako mogu djeca tako odgovorno da se ponašaju prema svojim drugovima, drugu i drugarici, tako mislim da je to i za nas starije da kažem jedan poziv, jedna obaveza i odgovornost da svako u svom domenu i koliko može pomognemo kako bi se ovaj problem riješio. (02:18-02:35) Pozivam sve dobre ljude da se uključe u ovu akciju, pozivam sve privrednike, društveno odgovorne firme da daju svoj doprinos da evo i ova djeca koju ovdje vidimo konačno dobiju svoj dom - istakao je Stanislav Tomić iz Svetosavske omladinske zajednice Zvornik.

Svi koji žele pomoći Manojlovićima to mogu učiniti uplatom novca na žiro račun Svetosavske omladinske zajednice u NLB banci 562-003-81423030-53 , sa naznakom "Dom za porodicu Manojlović" ili se obratiti svešteniku Milošu Zekanoviću.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина