Republika Srpska

Povoljni uslovi za vožnju

  • 03.05.2021. 09:06

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a uslovi za vožnju su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, dok je na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Usporeno se vozi na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje se gradi kružni tok, a zbog radova će biti izmijenjen i režim saobraćaja na spoju dionice magistralnog puta Rudanka-Doboj i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, kao i na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, gdje se aktiviralo klizište, pa se saobraćaj odvija oteženo, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta, dionice Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići izmijenjen je režim saobraćanja, a vozači treba da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, kao i na magistralnom putu, na dionici Karakaj 2-Drinjača.

Na dijelu magistralnog puta Rača-Bijeljina-Ugljevik u toku su radovi na uređenju puta, pa se odvijanje saobraćaja izvodi naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, dok će zbog rekonstrukcije regionalnog puta, dionica Jezero-Šipovo, saobraćaj povremeno biti obustavljan od 07.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Na regionalnom putnom pravcu na dionici Starni Majdan - Lamovita, zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, a u toku su i radovi na magistralnom putu, dionica Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Vozači treba da poštuju privremenu signalizaciju i jer je zbog radova izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan - Vukosavlje /Jakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Johovac - Rudanka - Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/.

Režim saobraćanja izmijenjen je i zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta, dionica Tedin Han - granica Repulika Srpska/FBiH /Križ/, kao i na dionici Kotor Varoš - Obodnik, gdje su u toku radovi na izgradnji MHE.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Iz Auto-moto saveza su podsjetili da je povodom Vaskrsa zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području BiH do večeras u 24.00 časa.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић