Krenuo na hadžiluk

Pred Enverom Beganovićem najteža prepreka

 • Izvor: ATV
 • 24.03.2023. 09:52

Enver Beganović, koji pješice ide u Meku na hadžiluk, naišao je do sada možda i najtežu dionicu puta kroz Tursku.

Beganović se trenutno nalazi u jednom selu koje je udaljeno nekih 80 kilometara od Adane, a pred hodočasnikom se nalazi veliki uspon i planina. Dionica koju je trebalo da prođe duga je otprilike 60 kilometara, međutim, nakon razgovora sa mještanima u posljednjem momentu je promijenio plan.

- Domaćini su našem putniku preporučili da noću nikako ne bi smio da pješačiti tom planinom. Puna je divljači i ima vukova. Naš putnik je svratio u jedno selo i došao do džamije. Večeras je gost jednog imama. Tako da će na najljepši mogući način započeti odabrani mjesec Ramazan i ramazanski post - piše na stranici koja prati Enverov put.

Enver Beganović, koji već 126 dana pješači ka Meki, stigao je skoro do pola puta! Beganović, rodom iz BiH, podsjetimo, krenuo je sredinom novembra na putovanje dugo 6.600 kilometara od Austrije do Meke na hadžiluk.

Do sada je prepješačio oko 3.300 kilometara i neumorno grabi ka Iraku.

Pedesetdvogodišnjak dnevno ponekad prepješači i oko 60 kilometara. Do konačnog cilja proći će kroz 12 država, a njegov plan je da oko 25. juna stigne u Meku i završi svoje hodočašće. Takođe planira da u Meku odnese zastavicu svake zemlje kroz koju će proći.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.