Krenuo na hadžiluk

Pred Enverom Beganovićem najteža prepreka

  • Извор: АТВ
  • 24.03.2023. 09:52

Enver Beganović, koji pješice ide u Meku na hadžiluk, naišao je do sada možda i najtežu dionicu puta kroz Tursku.

Beganović se trenutno nalazi u jednom selu koje je udaljeno nekih 80 kilometara od Adane, a pred hodočasnikom se nalazi veliki uspon i planina. Dionica koju je trebalo da prođe duga je otprilike 60 kilometara, međutim, nakon razgovora sa mještanima u posljednjem momentu je promijenio plan.

- Domaćini su našem putniku preporučili da noću nikako ne bi smio da pješačiti tom planinom. Puna je divljači i ima vukova. Naš putnik je svratio u jedno selo i došao do džamije. Večeras je gost jednog imama. Tako da će na najljepši mogući način započeti odabrani mjesec Ramazan i ramazanski post - piše na stranici koja prati Enverov put.

Enver Beganović, koji već 126 dana pješači ka Meki, stigao je skoro do pola puta! Beganović, rodom iz BiH, podsjetimo, krenuo je sredinom novembra na putovanje dugo 6.600 kilometara od Austrije do Meke na hadžiluk.

Do sada je prepješačio oko 3.300 kilometara i neumorno grabi ka Iraku.

Pedesetdvogodišnjak dnevno ponekad prepješači i oko 60 kilometara. Do konačnog cilja proći će kroz 12 država, a njegov plan je da oko 25. juna stigne u Meku i završi svoje hodočašće. Takođe planira da u Meku odnese zastavicu svake zemlje kroz koju će proći.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.