Србија

Преминуо Никола, отац херој: До посљедњег даха се борио за синове

  • Извор: Курир
  • 23.09.2023. 10:45

Храбри и пожртвовани отац, Никола Керић, који је срца људи освојио својом непоколобљивом жељом да заради новац за своје синове који су обољели од аутизма, преминуо је јутрос.

Ту информацију је потврдила његова супруга, Гордана, која кроз сузе каже да се "до посљедњег даха борио за своје синове" и да једино што жели је "да се Никола врати".

Николи се, како каже, слошило у суботу послије хуманитарног базара, те су га у недјељу оперисали.

"Тромб је ударио на вјештачки срчани залистак, био је и у коми, послије су му оперисали ногу. Отказали су му и бубрези, вода у плућима... Није издржао, јутрос је преминуо", испричала је Гордана.


Објављени стравични детаљи смрти олимпијске шампионке

Објављени стравични детаљи смрти олимпијске шампионке

Вијест да је Никола продавао шећерну вуну у Гучи како би зарадио новац за лијечење дјеце, отопила је срца људи.

Њега ни то није спријечило како би се борио за своју дјецу, иако се због спавања у колима и тешког рада на сунцу разболио и добио температуру.

Стеван и Филип се боре са аутизмом

Стеван (2011) је рођен царским резом у термину а на рођењу је добио оцјену 5. Трудноћа је била ризична, мајка је хоспитализована у болници ради одржавања трудноће.

Са 8 мјесеци је почео да сједи, прве ријечи је изговорио са 10 мјесеци, а са 16 мјесеци је проходао. Родитељи су већ са непуних годину дана примијетили да је Стеван престао са изговором, да нема комуникацију, не прати погледом, а послије обављених прегледа љекари су констатовали да је код Стевана присутан аутистични поремећај.


"Алкохол је Зукану Хелезу изгледа помутио стање ума"

Уз помоћ логопедских и дефектолошких третмана на које су га родитељи водили, Стеван је са напуњених 6 година поново проговорио, похађа и школу али повремено има периоде агресије.

Филип (2014) је рођен у 8. мјесецу трудноће царским резом, имао је крварење на мозгу и био је у инкубатору. Као посљедицу има страбизам и носи наочаре. Филип је прве речи изговорио са 8 мјесеци, а проходао је са 14 мјесеци.

Са непуне 2 године родитељи су примијетили да и Филип има исте симптоме као и старији брат, па су након обављених прегледа лекари потврдили да и он има аутистични поремећај и од тада креће борба за Филипов напредак.

Филип такође похађа логопедске и дефектолошке третмане који му помажу у правилном развоју и напретку, извршава налоге, али за сада има мали фонд ријечи, а треба да крене у 1. разред.

Да би наставили са третманима и лијечењем свим другим доступним видовима лијечења, неопходна су финансијска средства која нису у могућности да сами обезбиједе.


Украли такси, нису могли упалити па гурали

Украли такси, нису могли упалити па гурали

Новац им је потребан за логопедске и дефектолошке третмане, хипербаричну комору, лијекове, суплементе, третмане матичним ћелијама, специјалистичке прегледе, генетска испитивања, као и за путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

Њима је сад, како је казала Гордана, потребан и новац за сахрану, па сви људи који су у прилици да помогну овој породици која се суочава са најтежим ударима живота, нека се јави.

Помозимо им!

Слањем броја 1314 на 3030

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001421724-64

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001422097-12

ИБАН: РС35160600000142209712

СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.