Opštinski sud u Cazinu

Presuda u slučaju Airsoft kluba "Crna munja"

  • Извор: АТВ
  • 30.08.2022. 10:55

Opštinski sud u Cazinu stručni saradnik Dantes Samardžić, u pravnoj stvari Airsoft klub "Crna munja" Cazin, krivaja bb, Cazin zastupan po punomoćniku Šerifu Nadareviću, advokatu iz Cazina, protiv tuženog Alternativna televizija d.o.o Banja Luka, Gundulićeva 33, 78000 Banjaluka, zastupana po punomoćniku Miljkanu Pucaru, advokatu iz Banjaluke, radi naknade štete, vsp. 1,500 KM nakon održane usmene, glavne i javne rasprave zaključene dana 31.01.2021. godine u prisustvu punomoćnika tužitelja i zamjenika punomoćnika tuženog dana 02.03.2022. godine, donio je sljedeću presudu:

  1. Nalaže se tuženom da tužitelju na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede ugleda, a zbog iznošenja klevete o tužitelju, isplati novčani iznos od 1.500 KM sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana donošenja presude pa do konačne isplate, a sve u roku od 15 dana od dana dostavljanja presude, dok se dio tužbenog zahtijeva tužitelja da mu tuženi isplati kamate na dosuđeni iznos od dana donošenja tužbe do dana presuđenja, odbija kao neosnovan.
  2. Nalaže se tuženom da u ovom trošku objavi uvod i izreku ove presude u svojim večernjim vijestima i na svom portalu www.atvbl.com u roku od 15 dana od dana dostavljanja presude.
  3. Nalaže se tuženom da tužitelju nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 1.162,80 KM, dok se preostali dio zahtijeva tužitelja za naknadu troškova preko dosuđenog odbija kao neosnovan.
  4. Odbija se zahtjev tuženog za naknadu troškova postupka kao neosnovan u cjelosti.
Тагови: