Kongres pulmologa Republike Srpske u Trebinju

Prezentacija novina u liječenju plućnih bolesti FOTO

 • 24.05.2019. 14:52

Na kongresu pulmologa Republike Srpske, koji je danas počeo u Trebinju, biće predstavljene novine u liječenju hronične opstruktivne bolesti pluća, kao i u liječenju karcinoma i intenzivne medicine iz pulmologije, rekao je predsjednik Udruženja pulmologa Srpske Mirko Stanetić.

Stanetić je naveo da će učesnici skupa govoriti i o bolestima intersticijuma, jer je sve veća potreba za tim. 

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske LJiljana Ivančić istakla je da, bez stalne edukacije ljekara, ne bi bilo svrhe ulagati u izgradnju novih bolnica i rekonstrukciju postojećih. 

"Na ovom kongresu stručnjaci iz pulmologije usavršavaju znanja i razmjenjuju pozitivna iskustva s ciljem unapređenja zdravlja pacijenata u Republici Srpskoj", navela je Ivančićeva. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je otvorio manifestaciju 27. Majski pulmološki dani, rekao je da mu je drago što je Udruženje pulmologa odlučilo da u Trebinju organizuje tradicionalni skup i izrazio nadu da će ovaj grad biti dobar domaćin. 

On je istakao da Trebinje postaje prepoznatljivo mjesto za kongresni turizam jer pruža odlične uslove za rad učesnicima ovog i sličnih skupova. 

Osim pulmologa iz Republike Srpske, na skupu u Trebinju učestvuju i ljekari iz Instituta za plućne bolesti iz Sremske Kamenice, Kliničkog centra Srbije, te gosti i predavači iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije. 

Kongres pulmologa organizuju Udruženje pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske, Klinika za plućne bolesti i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

 

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

  ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

  '''Серија: Ред Рок (12+)