Чудо

Прича Радована Марковића - Током боравка на Острогу проходао и проговорио

  • Извор: Курир
  • 07.05.2024. 16:03

Радован Марковић Раша има 46 година и бави се израдом кључева. Њега зна цијела Инђија, али мало је оних који знају његову животну причу и шта се крије иза добродушног осмијеха којим свакодневно поздравља људе.

Раша је рођен са церебралном парализом. Мајка му је, како је раније испричао за медије, умрла од леукемије када је имао свега три године. Раша је због свог стања прво смјештен у болницу, да би потом бригу о њему преузели бака Стеванија и дека Радован, који је напустио Њемачку да би био ближе унуку.

Дека га је, наводили су медији, када је имао шест година одвео у манастир Острог. Треће ноћи боравка тамо, Раша је проходао, а недуго потом, он је и проговорио. Отежано, али - проговорио.

Аустријанац прешао у православље и на прагу је да постане монах

Аустријанац прешао у православље и на прагу је да постане монах

Завршио је специјалну школу у Београду са одличним успјехом и изучио занат прављења кључева. Један период радио је као мајстор код часовничара који га је заволио и гурао га кроз живот. Међутим, ратне 1999. изгубио је баку, али и посао јер је власник радње био мобилисан и приморан да је затвори.

У Инђији га сви знају као "Раша кључар". Он редовно посјећује цркве и манастире и каже да се тако много боље осјећа.

Иако је прошао многе тешке ситуације у животу, Раша је ипак успио да опстане у свом послу. Ведар и увијек пун живота, Раша поручује да је најсрећнији када помаже другима.

Једина неостварена жеља му је да посјети Јерусалим, а прича о овом храбром човјеку, који није дозволио препрекама да га савладају, објављена је и на инстаграм страници "инфоинђија".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.