Univerzitet u Banjaluci

Prijemni ispiti za novu generaciju studenata 27. juna

  • Izvor: Srna
  • 22.02.2022. 09:00

Univerzitet u Banjaluci objaviće 8. juna konkurs za upis nove generacije studenata, a polaganje prijemnih ispita planirano je 27. juna.

Prema Akademskom kalendaru Univerziteta u Banjaluci, prijem dokumenata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija trajaće od 20. do 26. juna, a upis kandidata koji polože prijemni ispit i steknu pravo upisa planiran je od 4. do 7. jula.

Drugi upisni rok biće organizovan na fakultetima i studijskim programima koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, a predviđeno je da počne objavom konkursa za upis, i to 17. avgusta.

Prijem dokumenata planiran je od 29. avgusta do 2. septembra, dok su prijemni ispiti zakazani 5. septembra, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Kandidati koji uspješno polože prijemni ispit u drugom roku i steknu pravo upisa mogu se upisati na studije u periodu od 12. do 16. septembra.

Tekst konkursa za upis studenata u prvu godinu studija na svim ciklusima studija u akademskoj 2022/2023. godini biće objavljen u dnevnim novinama i na internet stranici Univerziteta u Banjaluci www.unibl.org.

Iz Univerziteta u Banjaluci navode da su vodeća visokoškolska ustanova u Republici Srpskoj na kojoj danas studira oko 15.000 studenata iz svih krajeva Srpske, BiH i inostranstva.

Nastava se izvodi na 16 fakulteta i na jednoj akademiji, na oko 150 studijskih programa na sva tri ciklusa studija.