Privredna komora: Za vakcinaciju prijavljeno 613 lica iz 165 privrednih društava

  • 26.03.2021. 16:53

Na poziv Privredne komore Republike Srpske, 613 lica iz 165 privrednih društava prijavilo se danas do 15.30 časova za besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona koja će biti obavljena tokom predstojećeg vikenda u Beogradu, saopšteno je iz Komore.

U saopštenju se navodi da je spisak prijavljenih Privredna komora Republike Srpske dostavila u Privrednu komoru Srbije, a imunizacija vakcinom "Astra Zeneka" biće realizovana na Beogradskom sajmu sutra i u nedjelju, 28. marta, od 9.00 do 16.00 časova.

Podsjeća se da je Privredna komora Srbije, uz podršku Vlade Srbije, obezbijedila posredstvom Komorskog investicionog foruma zemalja zapadnog Balkana /CIF VB6/, čije su članice privredne komore zemalja u regionu, proces imunizacije za privrednike i njihove zaposlene.

"Za proces imunizacije na raspolaganju je do 10.000 vakcina. Za vakcinaciju privrednika iz regiona biće otvorene posebne kabine u okviru Sajma, gdje se inače organizuje vakcinacija građana, a budući da u ovom trenutku ne znamo u kojoj hali i odakle će se ulaziti u halu, Privredna komora Srbije će organizovati vidljive info-pultove u okviru Sajma da bi upućivala privrednike ka mjestu vakcinacije", naveli su iz Komore.

Svi koji su na spisku, u skladu sa tim kako organizuju svoj put, moći će da dođu u tom periodu i da sačekaju vakcinaciju.

Iz Komore su rekli da se prilikom vakcinacije popunjava standardizovan formular (koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju), koji je moguće preuzeti na internet stranici Privredne komore Republike Srpske.

Da bi ubrzali postupak vakcinacije, formular je potrebno odštampati i unaprijed ručno popuniti, te ponijeti sa sobom na vakcinaciju. Svi koji dođu na vakcinaciju, sa sobom moraju ponijeti i pasoš, napominje se u saopštenju.

Prevoz do Beograda i nazad privrednici obezbjeđuju u sopstvenoj režiji, ali su oslobođeni plaćanja vakcinacije i obaveze posjedovanja pi-si-ar /PCR/ testa prilikom ulaska u Srbiju, pod uslovom da u Srbiju ulaze na graničnim prelazima direktno iz Republike Srpske, odnosno BiH. Privredna komora Srbije najaviće povećan promet subjekata na graničnim prelazima. 

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)