Doboj

Protest kupaca stanova u nedovršenoj zgradi "Aleksandrija" ispred suda

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2022. 18:48

Dvadesetak kupaca stanova u nedovršenoj zgradi Aleksandrija prošetali su od tog objekta do suda. Nezadovoljni su zbog nedavne licitacije koju je proveo dobojski Osnovni sud. Licitacijom je kažu, prodata započeta zgrada i 6.250 kvadrata zemljišta, za koje tvrde da su u njihovom vlasništvu.

"Mi sedam godina smo uknjiženi i katastrom i gruntom u imovinu postojeću ispred koje stojimo, tako da nama uopšte nije jasno“, rekao je Ljubo Kovačević.

"Isto tako komunalna policija ovdje nas zove da se pokosi jer smo mi vlasnici, stalno se to vrti mi vlasnici, na kraju sudija prodaje našu imovinu, nezakonito sramotno drsko i bezobrazno“, istakao je Slavko Lukić.

Iz suda pojašnjavaju da zbog sudskog postupka, koji je u toku, ne mogu da daju podatke. Navode da je riječ o prvostepenom postupku te da prava stranaka nisu uskraćena. Kupci stanova ne vide kraj agoniji. Prije dvije decenije sklopili su ugovore i dali novac za stanove, koji do danas nisu sagrađeni. 

"Ja sam dala 35. 000 jednom, imam bankovnu uplatnicu služba društvenog knjigovodstva i potvrdu o plaćenom stanu i plaćenoj renti i čekam, koliko,  20 godina", rekla je Dragica Glišić, kupac, 

Oko 130 kupaca, nakon što nisu dobili plaćene stanove, sa prvobitnim investitorom, napravili su poravnanje i tada, tvrde postali vlasnici započetog objekta i parcele. Tražili su investitora koji bi nastavio radove. Prostor je godinama zapušten, a osim kupaca stanova, potraživanja na tu imovinu imaju i građevinske firme te uprava za indirektno oporezivanje. 


Тагови: