Nakon urušavanja

Put prema Jahorini djelimično saniran, automobilima omogućen prolaz

  • Izvor: ATV
  • 09.11.2021.09:09

Nakon što je sinoć urušen dio saobraćajnice prema Jahorini i potpuno obustavljen saobraćaj, putni pravac je djelimično saniran i automobili mogu prolaziti jednom trakom, naizmjenično.

"Situacija daleko od idealne, ali se ulažu maksimalni napori da se stanje stabilizuje. Sve službe su na terenu, jaka kiša i jutros pada, ali uz maksimalan angažman, vjerujemo da ćemo iskontrolisati situaciju i spriječiti veće posljedice po imovinu građana i privrednih subjekata", naveo je šef kabineta načelnika opštine Pale Srđan Šekara.

"Rano je govoriti o šteti u finansijskom smislu. Evidentno je da je u ozbiljnoj mjeri oštećena putna infrastruktura, ali je sada najvažnije da odradimo dobar posao dok padavine traju i postoji opasnost, a poslije ćemo zbrajati štete i onda sanirati sve, problem po problem", rekao je Šekara i pozvao građane da budu oprezni i da se za sve potrebno obrate opstinskoj komunalnoj policiji i službi civilne zastite.

Podsjećamo, usljed obilnih padavina i bujica juče je aktivirano klizište na glavnoj putnoj komunikaciji od Pala preko Triangle do Jahorine, što je za posljedicu imalo urušavanje dijela saobraćajnice, zbog čega je i saobraćaj na ovoj putnoj dionici noćas bio potpuno obustavljen.