Aleksandar Arambašić

Radnik Gradske uprave predvodio protest veterana u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 22.06.2022. 22:02

U Banjaluci je danas održan protest veterana, nezadovoljnih položajem boračkih kategorija, a među kojima je najglasniji bio Aleksandar Arambašić.

Protestima je prethodio sastanak sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, sa kojeg je poručeno da je kroz partnerstvo i dijalog potrebno raditi na rješavanju svih pitanja od značaja za predstavnike organizacija proisteklih iz rata i unapređenju njihovog sveukupnog položaja u društvu.

Prvo su se okupili u parku “Mladen Stojanović”, a potom su se uputili ka Narodnoj skupštini.

Arambašić je predvodio veterane, a koji je inače radnik u Gradskoj upravi, odnosno, čija je pozicija održavanje parking servisa u gradu Banjaluci.

Da bi izgleda zadržao poziciju i sasvim fina mjesečna primanja koja ima, Arambašić je morao izvršiti zadatke svog nalogodavca, Draška Stanivukovića, pa je tako okupio nekoliko desetina boraca i stao pred NSRS.

Tamo su im se, gle čuda, priključili i opozicionari.

Arambašić se izgleda nije stigao ni presvući, pa se tako jasno vidi na fotografiji iznad, da mu se ispod majice “Veterani Republika Srpska”, nalazi radna košulja, koja potvrđuje da je zaposlenik u Gradskoj upravi.

Podsjećamo, povodom svega se oglasila i Boračka organizacija Republike Srpske. 

Oni su istakli da ne podržavaju protestni skup. 

“Borci, kao simbol Republike Srpske, ne bi smjeli da se svrstavaju ni na jednu stranu i bilo kakvi protesti su u ovom trenutku nepotrebni”, naveli su iz BORS-a.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.