Maslovare

Radost za porodicu Petrušić u Kotor Varošu: Tri krave otelile se u sat i po vremena

  • Извор: Независне
  • 14.07.2023. 08:05

Domaćinstvo Radovana Petrušića iz Maslovara kod Kotor Varoša u roku od sat i po vremena postalo je bogatije za tri teleta.

Naime, u jednom danu, u roku od sat i po vremena, desila se nesvakidašnja situacija. Tri krave otelile su troje teladi u istom danu, u vrlo kratkom periodu.

Potvrdio je to u razgovoru za "Nezavisne novine" ovaj vrijedni domaćin koji se već dugo godina bavi poljoprivredom.

"Od kako smo supruga i ja u penziji, intenzivnije smo se posvetili poljoprivredi. Imamo tri krave koje je trebalo da se otele u razmaku od 15-20 dana. Međutim, kao da su se dogovarale, u jednom danu otelile su sve tri za nešto više od sat vremena. Jednom smo imali kravu koja je otelila dvoje teladi, ali ovo se nikada prije nije dogodilo. Sve je počelo oko osam časova, a već u pola deset na svijet su došla tri zdrava teleta. Dva muška i jedno žensko, mada smo prvo mislili da su tri muška, ali naknadno je utvrđeno da je jedno tele ipak žensko", priča Petrušić i dodaje da je ovo prvi put otkad drže krave da su se otelile istog dana, pa skoro i istog sata.

UZNEMIRUJUĆE! Kamera snimila ubistvo na pumpi

UZNEMIRUJUĆE! Kamera snimila ubistvo na pumpi

"Kod jedne krave pojavile su se komplikacije, bilo je potrebe za intervencijom veterinara, ali kako se sve brzo i odjednom izdešavalo, ja sam bio u ulozi veterinara", priča sa osmijehom ovaj  domaćin.

Kako kaže, mnoge komšije i prijatelji dođu da vide telad koja su na svijet došla, a dobili su imena Maša, Šaronja i Garonja.

"Telad ćemo najvjerovatnije prodati, pošto nemamo  kapaciteta da ih sve zadržimo, ali u naredna tri-četiri mjeseca biće maženi i paženi od strane ukućana, ali i mnogobrojnih posjetilaca koji dolaze da ih vide i oduševe se kada čuju da su tri krave na svijet donijele telad", kazao je Petrušić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: