Vozači, vozite oprezno

Radovi na putu usporavaju saobraćaj

  • Извор: СРНА
  • 07.09.2022. 07:50

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi nesmetano, a izmjene u odvijanju saobraćaja su na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Izmjene će zbog sanacije kolovoza danas biti do 17 časova na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i Lepnica-Lončari-Blaževac, gdje će se saobraćaj odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, biće izmijenjen saobraćaj na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta na Koridoru "Pet ce" Tovira-Kostajnica do 15. septembra izvodiće se probne, odnosno testne vožnje i za to vrijeme neće se plaćati putarina. Brzine kretanja biće ograničena na nivou gradilišne, odnosno brzine u toku izvođenja radova, a nakon toga projektovana od 130 kilometara na čas.

Zbog radova na farbanju tunela i instalaciji opreme izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelu Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan-Banjaluka, Rudanka-Doboj, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac i Jezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Teslić-Podjezera, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremenih obustava zbog deminiranja dolazi na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, i Brod-Gornji Klakar u mjestima Poloj i Liješće.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Vlasenica-Rogatica, Kotor varoš-Gradiška, Caparde-Karakaj, Doboj-Derventa-granični prelaz Brod i Stanić Rijeka-granični prelaz Brodi. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH su radovi izvodi na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac /dionica Ripač-Dubovsko/ zbog čega su planirane obustave u terminima: od 10.00 do 11.00 časova, od 13.00 do 14.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova.

Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici auto-puta Zenica jug-Zenica sjever i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Iz AMS-a podsjećaju da je do 30. septembra otvoren granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko-Nikšić. 

Тагови: