Uprava Rudnika i Termoelektrane

RiTE Ugljevik dodijelila 70 stipendija studentima

  • 18.04.2019. 17:29

Uprava Rudnika i Termoelektrane Ugljevik shodno pravilniku i rang listi, dodijelila je 70 stipendija za studente prvog ciklusa i 20 za studente master studija. Nakon potpisivanja ugovora, direktor tog preduzeća poželio je studentima da postanu uspješni ljudi i nastave da čuvaju i razvijaju uspješnu Republiku Srpsku.

"To je veliki trenutak i za nas kao firmu, vjerovatno i za ove studente. Znamo kakva je situacija danas u okruženju, koliko je besparica, ovo je sigurno jedna simbolična pomoć za sve ove studente i mi nastavljamo sa ovom akcijom.  Tradicija je da pomažemo, kako lokalnu zajednicu i okruženje, tako i Republiku Srpsku.", kaže Čedomir Stojanović, direktor RiTE Ugljevik 

Stipendija od 170 KM koju će dobijati tokom 12 mjeseci, studentima će, kažu, mnogo značiti i olakšati dalje školovanje. Izražavaju zahvalnost Rudniku i Termoelektrani Ugljevik za ukazano povjerenje koje će, poručuju, opravdati i u budućnosti. 

"Sada postajem stipendista Rudnika i Termoelektrane. Prvenstveno želim da se zahvalim  RiTE što su prepoznali rad i trud. Smatram da je ovo podstrek za svakog studenta i da će svima njima pomoći kao i meni, da lakše završimo studije i da se borimo kroz život", kaže Radoslava Simikić, student treće godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

"Stipendija će mnogo značiti. Prvenstveno bih se zahvalio elektroprivredi Republike Srpske, a samim tim i Rudniku koji nam je obezbjedio da na osnovu tog novca od stipendije stičemo nova fundamentalna znanja i usavršavanje u daljem ciklusu studija", kaže Vasilije Simić, student četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

"Ova stipendija mnogo znači meni i mojim roditeljima koji su nezaposleni. Ja živim u Domu i shodno tome, mogu da pokrijem određene troškove studiranja. Zahvaljujem se RiTE Ugljevik, koji su obezbjedili ovakvo nešto", kaže Stanko Spasojević, student treće godine Fakulteta Tehničkih nauka.

Rudnik i Termoelektrana Ugljevik, godišnje za stipendiranje izdvaja 250.000 KM. Mogu se pohvaliti i  poslovanjem preduzeća, koje je u prvom kvartalu bilo pozitivno. Predali su i 33% električne energije na nivou Republike, što ovo preduzeće svrstava u red najvećih proizvođača u Republici Srpskoj.

Тагови: