Sahranu mitropolita Amfilohija obilježila mala Una, govor vladike Joanikija i mural u Foči

  • 01.11.2020. 19:39

Zemni ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija sahranjeni su danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

U prepunom Sabornom hramu u Podgorici nalazila se i djevojčica koja je stajala tik uz kovčeg Amfilohija sa ikonom u ruci. Riječ je o maloj Uni Rajović, kumčetu mitropolita Amfilohija, koja je prethodno u suzama dočekala vijest da je preminuo mitropolit.

Sahrani je prisustvovao i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, kojeg je u svom potresnom govoru pozdravio i vladika Joanikije, koji je imenovan za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske nakon smrti mitropolita Amfilohija.

Današnji tužni dan obilježen je i u Foču u kojoj je oslikan mural blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
 
"Tvoje duše mi smo brojanica, tvoja djeca, tvoja porodica. Zbogom oče, putuj domu svome, vječan pomen u Carstvu vječnome", napisano je ispod murala.

Mural je oslikao akademski slikar Vladimir Milanović, koji i živi u ovom naselju.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм