Vesna Bjelajac

Samohrana majka trojice dječaka treba našu pomoć - Akcija "Za male Bjelajce"

  • Извор: Српскаинфо
  • 30.11.2021. 16:41

Vaterpolo klub „Borac Fortuna“ pokrenuo je humanitarnu akciju pod nazivom “Za male Bjelajce”, s ciljem skupljanja pomoći samohranoj majci troje maloljetne djece, koja je u aprilu ove godine zbog korona virusa ostala bez supruga.

Vijest o akciji danas je na društvenim mrežama objavila poslanica i doktorica Snježana Novaković Bursać, koja je i član Vaterpolo kluba „Borac Fortuna“.

– Živeći i djelujući u naselju Petrićevac došli smo do saznanja o teškoj životnoj situaciji u kojoj se našla naša komšinica Vesna Bjelajac, koja je nakon smrti supruga u aprilu ove godine zbog КOVID 19 sindroma ostala samohrana majka trojice dječaka, životne dobi 13 godina, 10 godina i pet mjeseci. Кako je njen pokojni suprug  bio jedini zaposleni u ovoj porodici, ova mlada četvoročlana porodica je ostala bez stalnih novčanih prihoda, a sa potrebom da školuje dva osnovca (4. i 8. razred osnovne škole), podmiruje potrebe novorođenčeta i da vraća dva kredita od kojih je jedan stambeni – napisala je Bursaćeva.

Ona dodaje da nije potrebno obrazlagati koliko je teško breme sa kojim se ova mlada porodica suočava.

"Mislim da nije potrebno obrazlagati koliko je teško breme sa kojim se ova mlada porodica suočava. Iz razgovora sa njima došli smo do saznanja da im trenutno najveći teret predstavlja stambeni kredit za koji je kao sredstvo obezbjeđenja upisana hipoteka na stan u kojemu žive Vesna i dječaci, a kojeg je (glavnica) ostalo oko 36.000 КM. Razmatrajući mogućnost pomoći ovoj porodici, došli smo na ideju da pokrenemo humanitarnu akciju u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za isplatu stambenog kredita te Vas molimo da nam u tome pomognete uplatom sredstava a na broj žiro-računa 562-099-80918990-89 otvoren kod NLB Banke a.d., svrha uplate „Za male Bjelajce“. Nadam se da ćemo do kraja 2021. uspjeti sakupiti dovoljno sredstava i da ćemo se tim povodom okupiti kako bismo proglasili akciju uspješnom", navodi se u objavi te se dodaje:

"Hvala svima, kako Vama koji ste do kraja i u dobroj vjeri pročitali ovaj post, tako i Vama koji želite i možete učestvovati u akciji. Za sve dodatne informacije možete se obratiti u inboks".

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.