Стање на путевима

Саобраћај отежан у дијеловима БиХ због снијега

  • Извор: Агенције
  • 08.03.2024. 07:49

На дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због засњеженог коловоза и мјестимичне поледице, саобраћај се одвија отежано, док су у нижим предјелима коловози претежно мокри и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

На дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен.

Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново - Гребак - Устиколина - Фоча.


Принудно слетио: Авиону отпао точак и полупао аута - ВИДЕО

Принудно слетио: Авиону отпао точак и полупао аута - ВИДЕО

Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево - Рогатица - Устипрача - Горажде - Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова, привремено је обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Због радова на магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком.

На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.


Преминуо творац Змајеве кугле

Преминуо творац Змајеве кугле

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта.

Због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој - Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

На регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

На подручју ФБиХ због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазни правац.

У току су радови на улазу у Неум, на путу Столац - Неум, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.