Nenad Nešić

Semafor na raskrsnici u Ramićima najbolje rješenje

 • 27.03.2019.11:37

Predstavnici Јavnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" i grada Banjaluka postigli su dogovor o rekonstrukciji i postavljanju semafora na raskrsnici u naselju Ramići, čime bi trebalo da bude riješen višegodišnji problem na ovom dijelu magistralnog puta Banjaluka-Prijedor, rekao je vršilac dužnosti direktora "Puteva Srpske" Nenad Nešić.

Nešić je naveo da bi na ovaj način bila povećana bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da grad Banjaluka obezbijedi plansku i projektnu dokumentaciju, a "Putevi" da obezbijede finansijska sredstva za izvođenje radova.

"U razgovoru sa saradnicima došli smo do zaključka da je postavljanje semafora jedino moguće rješenje u ovom trenutku. Sa takvim prijedlogom smo i otišli na razgovore sa ljudima iz grada Banjaluka. Najvažnije je da je naš prijedlog prihvaćen", naveo je on, saopšteno je iz "Puteva Srpske".

Kako je istakao Nešić, rekonstrukcijom tog dijela magistralnog puta Banjaluka-Prijedor biće definisan geometrijski izgled raskrsnice, zatim udaljavanje autobuskih stajališta iz uže zone raskrsnice, kao i izgradnja trotoara za zaštitu pješaka.

On je dodao da će biti definisani i radovi na priključnim saobraćajnicama koje moraju da budu izdignute u nivou magistralnog puta da bi se obezbijedila adekvatna preglednost za uključenje na pomenutu saobraćajnicu."

Nešić je naglasio da "nije sve u nadležnosti "Puteva Srpske"", te dodao da su bez obzira na raspodjelu nadležnosti u ovom javnom preduzeću opredijeljeni da obezbijede maksimalnu sigurnost za učesnike u saobraćaju.

"Priključne saobraćajnice, gradski i prigradski javni prevoz, kao i autobuska stajališta u nadležnosti su grada Banjaluka", istakao je Nešić.

On je rekao da "Putevi Srpske" očekuju skoro potpisivanje sporazuma sa Gradom Banjaluka, te što je moguće brže dostavljanje neophodnih dokumenata kako bi ovo preduzeće moglo da pristupi izvršavanju svojih obaveza.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.