Регионално такмичење из физике

Шест медаља за гимназијалце из Приједора

  • Извор: АТВ
  • 26.03.2024. 19:33

Приједорска Гимназија има са чим да се поноси. Чак шест медаља успјели су да освоје ученици ове установе на регионалном такмичењу из физике. Број награда изненадио све у Гимназији, а честитке долазе са свих страна.

Показали смо само своје знање, али награде нисмо очекивали. Причају ово ученици приједорске Гимназије који су на регионалном такмичењу из физике освојили чак шест награда. Златне медаље припале су Андреи Врућинић, Софији Гашић и Срђану Мастикоси, друго мјесто је освојила Моника Марин, а трећепласиране су Милица Тејић и Милица Дошен. Честитке и похвале пљуште на све стране. 

''Нисам очекивала прво мјесто иако се ми јесмо спремали. Увијек некако рачунамо на неки елемент на који ми не можемо утичемо. Спремамо се онолико колико ми можемо и колико је то у нашој могућности'', каже Софија Гашић.

''Ја сам овог пута била трећа и ово ми је прво искуство на такмичењу у средњој школи и веома сам задовољна резултатима", каже Миа Тејић.

Ипак, немају пуно времена за славље. Слиједе припреме за Републичко такмичење, кажу талентовани физичари. 

"Још увијек смо мало под утисцима, али сад се већ враћамо у ритам вјежбања и спремамо се за Републичко такмичење и надам се да ћемо освојити још боље или сличне резултате на регионалном", каже Моника Марин.

У Гимназији сви поносни на овај тим. Овакве резултати дуго нису остварили. 

"Овдје је заиста ријеч о вриједним талентованим ученицима посвећеним раду. Онима који воле физику као предмет. У суботу су преко наше групе пљуштале честитке. Јесу заиста моје колеге су ми исто тако једна велика подршка, не само морална него и више", каже Саша Комшић, професор физике у Гимназији "Свети Сава" Приједор.

Овај сјајни тим заиста је понос Гимназије, али и града Приједора. Вјерују да ће своје знање добро показати и на Републичком такмичењу које би требало да се одржи 13. априла. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.