Doboj

Služen parastos za sve koji su život dali za Srpsku

  • Izvor: ATV
  • 21.09.2021.12:55

Sveštenstvo arhijerejskog namjesništva dobojskog danas su pred spomenikom najmlađem poginulom borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću u Doboju služili parastos za sve koji su dali život za odbranu Srpske.

Spomenik Gostiću nalazi se u porti Sabornog spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice, koji danas proslavlja krsnu slavu Malu Gospojinu.

Prije parastosa, ulicama Doboja prošla je litija, a za kumove hrama za narednu godinu izabrani su zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Јošić i Aleksandar Subotić, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Obren Petrović.

Kovačević je rekao novinarima da je zadovoljan velikim prisustvom građana koji su učestvovali u litiji i onima koji su došli da joj se poklone.

On je naveo da Gradska uprava izlazi u susret potrebama Sabornog spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice, te najavio da će do naredne godine biti sagrađen objekat Svetosavskog doma, čije temelje je nedavno osveštao Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

U okviru proslave krsne slave Male Gospojine sinoć je u Sabornom spomen-hramu Rođenja Presvete Bogorodice arhimandrit Dositej Hilandarac održao predavanje "Žena i spasenje svijeta".

Tagovi: