Piskavica i Lazarevo

Služen paratos i odata počast poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske

  • Izvor: Srna
  • 26.09.2021.14:45

Poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske, za njih 64 iz banjalučke mjesne zajedice Piskavica i za 101 iz Lazareva danas je služen paratos i odata počast.

U Piskavica je služen pomen i položeno cvijeće i za 150 poginulih boraca NOR-a iz ove mjesne zajednice.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Goran Rogić rekao je Srni da je danas služen parastos i položeni vijenci kod Spomen-obilježja koje se nalazi uz spomenik poginulim borcima NOR-a.

On je istakao da su 64 borca Piskavice u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ugradili život u temelje otadžbine Republike Srpske.

"Ako čuvamo uspomenu na lik i djelo poginulih saboraca, čuvamo i ono što smo zajednički stvorili, a to je Republika Srpska", naglasio je Rogić.

On je dodao da je danas u mjesnoj zajednici Lazarevo služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježju kod crkve Lazarice kao znak sjećanja na 101 poginulog borca VRS.

Vijence su položile delegacije gradske Boračke organizacije, Uprave grada i mjesnih boračkih organizacija, te porodice poginulih boraca.

Rogić je podsjetio da je u banjalučkom naselju Zalužani juče služen parastos, prislužene svijeće i položeni vijenci za 130 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz mjesnih zajednica Zalužani, Priječani i Kuljani.

Tagovi: