Piskavica i Lazarevo

Služen paratos i odata počast poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2021. 14:45

Poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske, za njih 64 iz banjalučke mjesne zajedice Piskavica i za 101 iz Lazareva danas je služen paratos i odata počast.

U Piskavica je služen pomen i položeno cvijeće i za 150 poginulih boraca NOR-a iz ove mjesne zajednice.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Goran Rogić rekao je Srni da je danas služen parastos i položeni vijenci kod Spomen-obilježja koje se nalazi uz spomenik poginulim borcima NOR-a.

On je istakao da su 64 borca Piskavice u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ugradili život u temelje otadžbine Republike Srpske.

"Ako čuvamo uspomenu na lik i djelo poginulih saboraca, čuvamo i ono što smo zajednički stvorili, a to je Republika Srpska", naglasio je Rogić.

On je dodao da je danas u mjesnoj zajednici Lazarevo služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježju kod crkve Lazarice kao znak sjećanja na 101 poginulog borca VRS.

Vijence su položile delegacije gradske Boračke organizacije, Uprave grada i mjesnih boračkih organizacija, te porodice poginulih boraca.

Rogić je podsjetio da je u banjalučkom naselju Zalužani juče služen parastos, prislužene svijeće i položeni vijenci za 130 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz mjesnih zajednica Zalužani, Priječani i Kuljani.

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)