Возач аутобуса

Спријечила трагедију: Адина из БиХ је хероина Клагенфурта

  • Извор: Независне
  • 13.03.2024. 22:45

Адина Решидовић никада није мислила да ће обична обука прерасти у борбу за живот. Наиме, ова возачица аутобуса из БиХ је својом брзом интервенцијом спријечила трагедију ширих размјера.

Како преносе аустријски медији, тог 13. фебруара Адина је била на обуци са својим шездесетједногодишњим колегом.

Адина је положила за аутобус септембра прошле године и тако испунила своје снове. Свега пар дана након што је добила посао у Постбусу, она је кренула на обуку са радним колегама, обилазећи обавезне руте.

Међутим, нико није могао ни претпоставити да ће њен шездесетједногодишњи колега тог дана добити срчани удар за воланом! Он је била довољно присебна, иако још увијек на обуци, и без оклијевања је реаговала и успјела да безбједно заустави аутобус, који је наставио да се креће великом брзином.

“Она је тако спријечила катастрофу. Огромна срећа је што нико није повријеђен”, рекли су градски званичници Клагенфурта.

Она је јуче примљена у Градску управу Клагенфурта гдје јој је уручена захвалница.

“Адина Решидовић је урадила праву ствар у право вријеме. Одреаговала је одмах и без оклијевања. Веома је битно овакве људе промовисати, али и захвалити им се на њиховој грађанској храбрости”, рекао је градоначелник Кристијан Шејдер након уручења захвалнице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм