Minić i Tanasković

Srpska i Srbija će zajedno raditi na suzbijanju afričke kuge

  • Извор: АТВ
  • 04.08.2023. 12:57

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić danas je u okviru posjete Vlade Republike Srbije Republici Srpskoj održao sastanak sa  ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelenom Tanasković i njenim saradnicama.

Uzimajući u obzir ozbiljnost situacije u vezi sa pojavom afričke kuge svinja u zemljama regiona, uključujući i nedavnu eskalaciju bolesti u Republici Srpskoj,  kao i pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Srbiji, ministri su na sastanku usaglasili da će zajednički raditi na razmjeni informacija u vezi sa epidemiološkom situacijom, planom sprovođenja mjera sprečavanja širenja bolesti i prevenciji, kako bi se zaustavilo širenje bolesti i umanjio rizik daljeg širenja i ekonomske posljedice po privrede Republike Srbije i Republike Srpske.     

Ministri Tanasković i Minić su na sastanku razgovarali i o drugim aktuelnostima u resorima, te o zajedničkim projektima Srbije i Srpske.


Bukejlović i Popović: Potpisan Memorandum doprinijeće jačanju međusobnih veza Srbije i Srpske

Bukejlović i Popović: Potpisan Memorandum doprinijeće jačanju međusobnih veza Srbije i Srpske

Ovom prilikom je dogovoreno da je u oblasti protivgradne zaštite potrebno nastaviti sa aktivnostima na realizaciji Protokola o saradnji i unapređenju sistema odbrane od grada u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. 

U cilju daljeg razvoja saradnje u oblasti organske proizvodnje, dogovoren je nastavak rada na realizaciji Sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske o saradnji u oblasti organske proizvodnje i međusobnom priznavanju sertifikata za organske proizvode i trgovinu domaćim proizvodima.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: