Brčko

Stari automobili u novom ruhu

  • 29.06.2018. 17:40

Stari modeli automobila, bicikala, čamaca, aviona, njegova su strast. A najveći izazov mu predstavlja njihova restauracija. Tako, Velemir Marković, provodi sate i dane u radionici, dajući starim modelima nov i moderan izgled.

"Sve zavisi od vozila koliko je devastirano. Neka vozila se i ne isplati raditi. A, vozila koja uzimamo su mi manje zahtjevna. To je od mjesec dana do dva mjeseca otprilike nam treba da se uradi. Povezan sam dosta s ljudima iz inostranstva kao i ovdje i preko njih pretežno dolazim do takvih stvari. Sve je to preporuka. Ili se poznajemo ili se nađe nešto na internetu", istakao je Velemir Marković.

Velemir je prije dvije godine došao iz Austrije, pokrenuo vlastiti biznis i zaposlio sedam radnika. Uporedo, iz hobija, počeo je da se bavi restauracijom starih  automobila. Kaže hobi mu je sada postao izvor dodatne zarade, pa i ne razmišlja o povratku u inostranstvo. 

"Ja vam mogu samo nešto reći. Ova naša držav je perfektna država i jako dobra, nebitno da li političari, poslodavci. Ovo ovdje je perfektno. Posla ima, žalio nikad nisam. Žao mi je sam što se prije nisam vratio", istakao je Marković.
 
Na novo ruho, u Velemirovoj radionici čekaju jedan gliser iz devedesetih, BMW motor, kao i nekoliko starih modela američkih automobila koji su, kaže Velemir, najzanimljiviji za restauraciju.

Тагови: