Lidera ReStarta ispitivala policija

Stefan Blagić ispitan zbog prijetnji novinarima

  • 09.07.2018. 19:05

Stefana Blagića, lidera udruženja ReStart Srpska, danas je ispitivala policija. Morao je da objasni zašto je novinarima javnog servisa Republike Srpske slao prijeteće poruke sa svog facebook profila.

Iz MUP-a stiže saopštenje da je Blagić pozvan i ispitan, i da će se slučajem sada baviti Okružno tužilaštvo. 

"O svim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv S.B. za krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti"", stoji u saopštenju MUP-a. 

Blagić je nakon razgovora u policiji, na facebook-u priznao da je novinarima RTRS-a slao poruke, u kojima je, kako kaže, pisalo da je spreman da im u lice kaže šta o njima misli.

U poruci je ipak, pisalo drugačije - da bi pojedinim novinarima RTRS-a bilo bolje da ga ne sretnu na ulici i da dobro, dobro paze. 

Nije Blagić danas objašnjavao zašto je na banjalučkom Trgu Krajine lijepio imena  poslanika koji nisu glasali za izvještaj anketnog odbora, a za šta ga još niko nije prijavio. 

Na listi objavljenih imena, našao se i poslanik SNSD-a, Dragoljub Davidović. Za ATV kaže da Blagića, i članove Restarta neće prijavljivati, i da o svemu treba da sudi javnost.

"Te demokrate koji se zalažu za tu demokratiju sebi dozvole da to sebi urade što su uradili. To, mislim, je sramno i nedopustivo, šta drugo da kažem", istakao je Davidović.

Davidović ponavlja da izvještaj anketnog odbora nije podržao jer je to tijelo prekoračilo svoja ovlašćenja, a da je njihov prijedlog podržan, to bi bilo protivustavno. 

Isto smatra i poslanik Socijalističke partije, Zdenka Gojković. Politika se, tvrdi, umiješala u tragičan događaj, i njime se pojedinci služe isključivo za manipulaciju. Ipak, ne razmišlja o prijavi.

"Moje mišljenje je da je vrlo neumjesno ovo miješanje politike u jedan traguičan događaj, jedne porodice i to doživljavam kao jednu grubu manipulaciju tragedije jedne porodice upravo u političke svrhe", istakla je Zdenka Gojković.

Potpredsjednik Narodne skupštine, Nenad Stevandić, kaže da su članovi Restarta oskrnavili spomenik žrtvama zemljotresa u Banjaluci, jer su upravo na njemu lijepili imena poslanika. To što se i njegovo ime našlo među prozvanima, nije ga mnogo uvrijedilo.

"Pa ja nemam nikakav osjećaj da treba da se, sa ljudima koji su suštinski marginalci i pokušavaju da se nametnu, vodim neke okršaje", naglasio je Stevandić.

Izvještaj anketnog odbora o slučaju stradanja Davida Dragičevića, prošle sedmice nije dobio zeleno svjetlo u parlamentu Srpske. Tada su poslanici vladajuće koalicije rekli da izvještaj ne podržavaju, samo zato što je odbor prekoračio ovlašćenja i okvalifikovao djelo, što je isključiva nadležnost Tužilaštva.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм