Благи пад температура

Стиже хладни фронт

  • Извор: Телеграф
  • 10.04.2024. 12:30

Пред нама је још један сунчан и прави љетњи дан. Максимална температура биће у већини предела изнад 25°C, а у централним и југоисточним предјелима до 30°C, у Бањалуци до 22°C.

Иначе, у овом часу на сјеверу Италије и у области Алпа има обилних падавина, који су дио премијештања хладног фронта, а који је овим предјелима са запада донио и нагли пад температуре ваздуха.

У сјеверним пределима Италије има јаке кише и пљускова са грмљавином, а у Алпима на истоку Швајцарске и на западу Аустрије веје снијег.

Ипак, на свом путу ка истоку, овај хладни фронт постаће веома ослабљен и као такав ускоро ће прећи преко Словеније, касније и преко сјевера Хрватске, али без значајнијих падавина, уз осјетнији пад температуре ваздуха и уз повећање облачности.

Иначе, овај ослабљени хладни фронт својим периферним дијелом донијеће данас нешто свјежију ваздушну масу са запада.

Наставља се сушни период, с обзиром на то да ослабљени хладни фронт осим умјереног повећања облачности неће донијети кишу.

Како нас са сјеверозапада очекује нагло јачање антициклона, ваздушни притисак биће у осјетнијем порасту и наредних дана биће веома висок, што ће условљавати врло стабилно вријеме.

Сутра ће максимална температура у Бањалуци бити 20 степени, а током недјеље ће константно расти. У недјељу ће максимална износити 30 степени.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.