Метеорологија

Стижу падавине - ево у којим дијеловима земље и када

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 21:28

Метеоролози у БиХ су од четвртка најавили почетак утицаја јужине, што би могло да донесе промјене времена у виду постепеног наоблачења те повремених падавина до краја мјесеца.

У Херцеговини и југозападу Босне могуће су обилније падавине, а најмање на сјеверу и сјевероистоку земље. У низијама киша, а на планинама изнад 1.300 метара могућ је повремени снијег.

На страници "БХметео" објавили су временску прогнозу до недјеље.

"Југо наредних дана у јачању а са њим и пораст температура, нарочито оних ноћних. Врхунац вјетра у петак и суботу. На планинама би тада поново задувао на ударе олујан вјетар. У нижим крајевима већином умјерен", кажу метеоролози.


Земљотрес у Хрватској, осјетио се и у БиХ

Земљотрес у Хрватској, осјетио се и у БиХ

За петак најављују претежно облачно и вјетровито вријеме. У већем дијелу земље умјерен, до на ударе појачан, југо. На планинама са олујним ударима. Уз облаке постепено ће долазити и падавине које ће се локално јављати у Херцеговини, ријетко која кап у остатку земље. Дневне температуре сличне као у четвртак, а и јутарње ће затоплити, захваљујући јужини.

"У ноћи на суботу формираће се падавинска 'линија' са запада која ће током суботе прећи преко читаве земље доносећи пролазно падавине. Највише кише у Херцеговини и западном дијелу Босне гдје уз кишу може и загрмити. На вишим планинама, првенствено Херцеговине очекује се снијег. Упоредо са доласком падавина вјетар ће постепено слабити током суботе", прогнозира се на страници.


Рудић за АТВ о истраживању литијума: Руководство Лопара нас је објеручке прихватило, ствари се онда промијениле

Рудић за АТВ о истраживању литијума: Руководство Лопара нас је објеручке прихватило, ствари се онда промијениле

Нестабилно вријеме задржаће се и током недјеље, а са јужином и топлим временом исписаћемо се из фебруара, који је један од најтоплијих у нашим крајевима од како се врши мјерење.

Пратите нас и путем Вибера