“U TOJ DJECI SMO VIDJELI SVOJU”

Stotine građana protestuje i traži ostavke zbog stanja u Zavodu Pazarić

 • 21.11.2019. 13:13

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade FBiH tražeći da hitno reaguje zbog slučaja vezanja djece za namještaj i radijatore u Zavodu Pazarić.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna odbornica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije objavila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Demonstranti traže ostavke zbog uznemirujućih snimaka djece iz Zavoda za Pazarić koja su vezana za namještaj i radijatore.

– Ovo je užas jedan koji posmatramo. Ovi gore će to zaboraviti već poslijepodne. Snimci koje smo vidjeli predstavljaju fašizam i poniženje za sve nas koji hodamo i živimo ovdje – rekao je poznati TV voditelj i humanista Almir Čehajić Batko.

Ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu čuju se uzvici “nije Pazarić kriv, kriva je država i vlada”. Demonstrnatni uzvikuju “lopovi”. Pozivaju članove Vlade FBiH da izađu napolje.

Zgradu Vlade FBiH čuva jako policijsko osiguranje. Policija je u potpunosti zatvorila saobraćaj u ulici Hamdije Ćemerlića.

Kako javlja reporterka portala Klix, neki od građana su u suzama i poručuju kako im je žao i teško što nema više građana na ulici.

– Djeca su izgladnjivana, vezana, sve oni znaju. Ovako neće proći. Ako naše inspekcije neće raditi imaju međunarodne organizacije. Ta djeca trebaju biti zaštićena, a ne da se tako ophode prema najranjivijoj grupi. Mis smo juče svi plakali. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dole – kazala je jedna od majki.

Na protestima je dosta mladih i studenata. Poručuju kako ih stranke i politika ne zanimaju i da se ovo mora odmah riješiti. “Dignite se svi, pomozite”.

Foto: D. Ć.-Klix

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.