Премијерно на АТВ-у

Ступар о "Српској кући": Биће ово један сасвим другачији ТВ формат

  • Извор: АТВ
  • 05.01.2024. 08:10

Дуго очекивани ТВ Серијал 'Српска кућа' премијерно ће бити приказан 7. јануара у 18 часова и 20 минута на програму АТВ-а. Симболично на Божић, отвориће узбудљиву, дирљиву и изазовну причу о раду Фондације, изградњи кућа за вишечлане, социјално угрожене породице у Републици Српској, и причу која је на наше велико задовољство настала у кажу копродукцији наше медијске куће и Фондације, и прича која ће сигурно многе нагнати на размишљање о породици, дјеци, љубави и пријатељству, и мотивисати их на даривање.

"Упознаћемо предивне породице и предивну дјечицу, упознаћемо један заиста племенит циљ, а којем смо заиста вриједно радили и поставили испред себе, првенствено госпођа Горица Додик, као оснивач фондација и негдје када смо разговарали "Српска кућа" је ту постојала одувијек. Када је прерасла у пројекат одмах убрзо су се десиле три куће у Косјереву, Невесињу и Трну код Лакташа, а сада смо и у Језеру, Дервенти, идемо у Нови Град, У Бањалуци смо. Заиста много пројеката на којима вриједно радимо и биће ово један сасвим другачији ТВ формат и нешто сасвим ново на домаћем и тржишту", рекао је у АТВ јутро Дејан Ступар, директор маркетинга и продаје на АТВ-у.

Ступар је открио и неке детаље самог пројекта.

"Много је компанија укључено, не само у изградњу кућа, већ и у припрему пројекта. Много је препрека и изазова, али само поносан на фондацију. Прва епизода почиње у Језеру, упознаћемо једну предивну породицу. У суштини снимамо сваки тренутак, од почетка до краја изградње.

Фондација има за циљ да гради куће широм Српске, породице се бирају у сарадњи са локалним центрима за социјални рад. Јако нам је битно да су то породице без насиља, јер живимо у неких тешким временима и много ружних ствари се дешава и важно је да идентификујемо вриједне и честите породице", рекао је Ступар.

У серијалу ћете пратити оснивача и чланове Фондације, те представнике локалних заједница у којима граде куће, сараднике и пријатеље на путу изградње куће, кроз све фазе - и у оним одличним данима, али и у данима и са мноштвом проблема и изазова. Упознаћете породице, видјети како живе и доживјети њихове жеље. Поред тога, циљ им је да серијал покаже суштину мисије Фондације – да породицама помогну да граде безбрижнију будућност, остају овдје и рађају дјецу.

Серијал 'Српска кућа', биће прича из срца и прича за једно ново велико срце – не пропустите 6. и 7. јануара у 18 часова и 20 минута на АТВ-у!

Пратите нас и путем Вибера