Јаблан

Свето писмо, икона Богородице и цртеж Светог Саве остали читави у пожару у кући код Лакташа

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 08:20

Свето писмо, икона Богородице и дјечији цртеж са ликом Светог Саве. Све је што је остало иза пожара који је у недјељу захватио кућу четворочлане породица из Јаблана код Лакташа.

И ватрогасци који су се нашли на лицу мјеста нису могли вјеровати чему свједоче. 

„На интервенцију је изашло три ватрогасна возила и девет ватрогасаца. Када смо стигли на лице мјеста кров куће је већ био у пламену, момци су одмах кренули са гашењем. Право чудо се десило када смо након гашења нашли цртеж Светог Саве, икону Богородице и Свето писмо које није изгорјело“, рекао је за АТВ Саша Џепина, старјешина Ватрогасно-спасилачке јединице Лакташи.

Породица није хтјела пред камере. Ипак, кажу послије свега само Богу могу и да захвале јер је једино дошло до материјалне штете. У тренутку пожара у кући су били сви. Жариште је кренуло од димњака и све се одвијало јако брзо. Права је срећа, кажу ватрогасци, што се све десило када су били будни, а велико чудо што је нешто, а нарочито папир одолио ватреној стихији. 

Чудо код Лакташа: Цртеж Светог Саве није изгорио у пожару

Чудо код Лакташа: Цртеж Светог Саве није изгорио у пожару

„Сами ћете да се увјерите, када се попнемо на спрат, све је изгорјело, само су те ствари остале нетакнуте. Интензитет је био велики, температура је била велика. Момци су гасили дио поткровља и бранили су да се не прошири пожар на доњи спрат“, навео је Џепина.

Несвакидашњи догађај привукао је пажњу многих. Ипак, иако несвакидашњи не треба га мистификовати, каже свештеник Велимир Клинцов.

 "Чуда се дешавају, постоји Бог који чини чуда и нормално је ако неку појаву не можемо никако другачије објаснити нити протумачити зашто је то тако било, онда то можемо само преписати Богу. Ако Бог хоће,  чини чуда гдје хоће и како хоће и о нам на неки начин показује присуство овдје са нама и међу нама. Много има дешавања у животу људи које не могу објаснити никако другачије него да их је Бог драги спасао, поготово у неким несрећама, невољама гдје је могло бити много горе а остао је жив. То су ипак нека чуда“, рекао је свештеник Велимир Клинцов.

Случај у мјесту поред Лакташа није усамљен. Недавно је пажњу јавности окупирао случај из села Патковача код Бјељине. У кући Стојића, при великом пожару, изгорјело је све што су годинама градили. У ватри је једино нетакнута  остала  икона Светог Георгија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска