Tema dana: Ko politizuje afričku kugu svinja?

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2023. 20:19

Dok se afrička kuga svinja širi, dok se proglašava vanredna situacija, dok neki pokušavaju da učine sve što se može da se zaraza suzbije, neki su spremni da i ovakvu situaciju politizuju.

I ovog puta, otrovne strelice iz bijeljinske Gradske uprave, konkretno od gradonačelnika, idu prema Banjaluci, tačnije, Ministarstvu poljoprivrede, koje Ljubiša Petrović optužuje da nije učinilo sve što treba, i kad treba, da se zaraza suzbije. 

Savo Minić na to odgovara kako nije tačno da republički nivo nije ponudio svu pomoć koja je potrebna u ovakvoj situaciji. A kada se dvoje međusobno optužuju, možda nije loše potražiti i treće mišljenje. 

U ovoj situaciji i ono postoji – to je Savo Bakajlić, bijeljinski poljoprivrednik i predsjednik Udruženja sela Semberije i Majevice. On upire prstom u gradonačelnika. I sve je više onih koji krive lokalnu vlast i kažu da je, upravo ona, zakazala. 

Ljubiši Petroviću ne preostaje ništa drugo nego da organizuje konferencije za novinare i pravda se, optužujući druge. Oni u koje on upire prstom i danas su na terenu. Ministar poljoprivrede i prvi čovjek Republičke uprave Civilne zaštite ponovo su u Bijeljini. 

Opširnije u Temi dana ATV-a. 

Пратите нас и путем Вибера