Позови 1411

Тијана Бошковић подржала акцију "С љубављу храбрим срцима"

  • Извор: СРНА
  • 25.12.2023. 09:39

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић позвала је све људе широм Републике Српске да позову број 1411 и тако учествују у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Тема ове године је успостављање регистра матичних ћелија и хуманитарни број биће отворен до 31. децембра. Хајде сви заједно да помогнемо", поручила је Бошковићева. 

Четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика биће одржано у Бањалуци 28. децембра с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Завод за трансфузијску медицину Републике Српске исказао је потребу за успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске. 

Оснивањем лабораторије при овом заводу, те успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем. 

Позивом на М:тел хуманитарни број 1411, који ће бити активан до краја децембра, донира се једна конвертибилна марка.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ Бањалука и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 /партија: 0070400000067/ отворен код БПШ Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.