Наташа Миљановић Зубац

Требињска новинарка украла шоу одборницима

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 19:30

Умјесто политичара за говорницу у прес сали требињске Скупштине изненада је стала новинарка. Поједини припадници МУП-а су у криминалу, неки требињски одборници контаминирани а њене колеге нису нимало храбре, то је између осталог казала Наташа Миљановић Зубац. Поновила је да се осјећа угрожено.

„Уколико се било шта догоди мени, одговорни ће бити још увијек начелник ПУ Требиње Синиша Лакета иако сматрам да неке ствари треба да се промијене, директор полиције Синиша Кострешевић, министар унутрашњих послова Синиша Каран“, рекла је Наташа Миљановић Зубац, новинар РТРС-а.  

Процјена безбједности Наташе Миљановић Зубац урађена је више пута са свим полицијским структурама у БиХ, одговарају из МУП-а Српске. Још додају да се са требињским Тужилаштвом интензивно ради на расвјетљавању паљевине возила. На прозивке да су појединци из МУП-а у спрези са криминалом одговарају да ће као и до сада наставити борбу са истима, истичу одличну сарадњу са међународним партнерима, чему свједоче и бројни састанци које организује Еуропол.  

„У безбједносној процјени нису идентификоване безбједносне околности које указују да је Наташи Миљановић Зубац угрожена безбједност у мјери да је потребно успостављање посебног обезбјеђења. Ипак, уважавајући раније извршена два кривична дјела и прекршаје причињене на њену штету, чињеницу постојања личног осјећаја угрожености, те опис посла којим се бави, наложено је да ПУ Требиње спроведе план оперативно-превентивних мјера према истој, што је Полицијска управа и учинила 01.04.2024. године.  На основу Плана полицијски службеници спроводе свакодневне оперативно – превентивне мјере обезбјеђења усмјерене према именованој“, кажу у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Новинарка је на скупштину дошла јер се, каже, жељела пожалити одборницима али јој то није дозвољено, па је и она запријетила, и то предсједнику требињске Скупштине.

„Сад му лично поручујем, још једна једина реченица у контексту политизације  Наташе Миљановић Зубац, ја ћу наравно да одговорим адекватно онако како одговарам свима који на јавном мјесту употријебе моје име на начин који није адекватан“, поручила је Миљановић Зубац.

Њен случај политизују само одборници Листе за правду и ред, одговара предсједник. Пословник је јасан и он се мора поштовати, истиче Драгослав Бањак и објашњава, новинарка је као физичко лице могла присуствовати али се није могла обратити.

„Оно што данас није било испуњено јесте што данас није био припремљен материјал, чак се не зна ни тачан назив тачке. Потребно је задовољити све те услове и то може урадити сваки одборник и клуб одборника“, изјавио је Драгослав Бањак, предсједник Скупштине града Требиња.

Миљановић Зубац се није окомила само на полицајце и политичаре него и на своје колеге. По њеном, мало ко, наравно сем ње, се исправно бави новинарством, за своје колеге каже и да немају храбрости и снаге. Љута је што се не прате њене инстаграм објаве и што како каже нико није стао иза ње. Колегиница је очигледно у мору информација којим се хвали заборавила АТВ-ове прилоге и вијести урађене око паљевине њеног и осталих возила. Можда је и пропустила приче из тематике која је изгледа само њен фах.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: