Трећа трудноћа

Трудница (35) хитно превезена хеликоптером из Требиња у УКЦ Српске

  • Извор: СРНА
  • 04.02.2024. 13:27

Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске данас су из Требиња у Бањалуку превезли трудницу ради потребе за даљим лијечењем и евентуалним пријевременим породом.

"Ријеч је о трудници чији су иницијали Д.Г. /35/ у 27. недјељи трудноће која је хоспитализована у Општој болници Требиње због крварења. Како је у питању трећа по реду трудноћа, а претходне двије су завршене царским резом, трудница је хитно транспортована у Бањалуку", саопштено је из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је ријеч о раној трудноћи и да пријевремено рођена дјеца у овом периоду могу бити збринута само у установама какав је УКЦ Републике Српске.

"Припадницима службе за ваздушни медицински транспорт након јучерашњег, исто тако компликованог транспорта новорођенчета, ово је још један успјешно извршени транспорт у овој години, чиме су показали да су спремни у сваком тренутку да за кратко вријеме буду у служби грађана Републике Српске за њихове најважније животне захтјеве", истиче се у саопштењу.

Од почетка године ово је девети ваздушни медицински транспорт.

Пратите нас и путем Вибера