Toplo još par dana

U petak u Srpskoj jače zahlađenje sa kišom

  • Izvor: Srna
  • 04.07.2022.12:09

U Republici Srpskoj će narednih dana biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, dok se jače zahlađenje sa kišom i padom temperature za 10 do 15 stepeni očekuje u petak, 8. jula, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru će na sjeveru i zapadu biti sunčanih perioda uz postepeno naoblačenje koje će do sredine dana donijeti povremenu slabu kišu. Na sjeveru i zapadu biće malo niža i prijatnija temperatura u odnosu na prethodne dane uz postepeno naoblačenje koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Na jugu i istoku biće veoma toplo i sunčano u prvom dijelu dana, a poslije podne i uveče u većini predjela biće nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jače pljuskove i pojavu grada.

Minimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, a maksimalna od 28 do 38 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 6. jula, biće pretežno sunčano i toplo vrijeme, ali bez velikih vrućina kao prethodnih dana. Minimalna temperatura vazduha od 13 do 19, a maksimalna od 28 do 35 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 7. jula, biće pretežno sunčano i toplo vrijeme u prvom dijelu dana. Popodne će na sjeveru i zapadu doći do postepenog naoblačenja koje će do večeri donijeti slabu kišu. Tokom noći na petak kiša će se postepeno širiti ka jugu i istoku.

Minimalna temperatura vazduha od 14 do 20, a maksimalna od 27 do 34 stepena Celzijusova.

U petak, 8. jula, doći će do jačeg zahlađenje uz oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura će biti 10 do 15 stepeni niža u odnosu na prethodni period.

Kiša će u prvom dijelu dana biti jača na zapadu, a popodne umjerena do jača i zahvatiće većinu predjela.

Minimalna temperatura vazduha od 15 do 20, a maksimalna od 19 do 24 stepena Celzijusova.