Defile, parastos i polaganje vijenaca

U Prijedoru obilježeno 30 godina od formiranja Vojske Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2022. 13:43

U Prijedoru je danas obilježeno 30 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske i 17 godina postojanja Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je da su pronesene ratne zastave 44 ratne brigade Vojske RS.

"Ova godina je jubilarna, 30 godina od stvaranja Vojske Republike Srpske, najbolje vojske na svijetu, kako mi to volimo reći. Te godine srpski narod je shvatio da mora da napravi vojsku da ne doživi ono što je ovaj narod 1941. i 1942.  godine doživio. Vojska je uspjela da spasi narod, da stvori Republiku Srspku i da je preda u ruke političarima koji do sada odolijevaju svim pritiscima i čuvaju Republiku Srpsku", poručio je Predojević.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kaže da je iz ovog grada poslata poruka zahvalnosti za slobodu Srpske.

"Ono što moraju sve mlade generacije da znaju je to da je Vojska Republike Srpske bila ta koja je bila uz svoj narod i branila njihova ognjišta kada je to bilo najpotrebnije. To moraju svi da znaju i treba svakog dana da se prisjećamo svih onih koji su živote dali i ugradili u temelje Republike Srpske i oni su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo. Meni je posebna čast i privilegija danas biti ovdje na ovom svetom mjestu", izjavio je Javor.

Podsjećamo, obilježavanje je počelo defileom ulicama grada, a potom je održan parastos i polaganje vijenaca kod centralnog spomen obilježja "Za krst časni".


Тагови: