Приједор

Ученице осликале мурал са ликом Светог Саве

  • Извор: АТВ
  • 26.01.2024. 20:33

Елена Шарац, Тамара Балаћ, Лара Тадић, Теодора Тадић и Теодора Вукојевић, пет ученица приједорске Гимназије осликала су мурал са ликом Светог Саве. У свему им је помогао професор ликовног Милош Вучен. Њихова школа носи име овог великог светитеља српског народа, па су се зато одлучили да овај мурал буде први који ће красити њихову школу.

- Радили смо једну седмицу уз помоћ професора. Долазили смо ујутру и остајали до неких 17 часова. Изненадили смо се да нам је требало тако мало времена да све стигнемо - прича Тамара Балаћ, ученица Гимназије "Свети Сава" Приједор.

- Прво се зид требао припремити, то су мајстори радили, а онда је професор направио скицу те смо затим кренули са осликавањем - додаје Елена Шарац, ученица Гимназије "Свети Сава" Приједор.

Идеја о раду и настанку мурала  дошла је сасвим спонтано у разговору са директором школе, каже професор.

Било му је каже битно, да се са ученицима дружи кроз креативан рад, а да уједно остваре и контакт са бојом, сликом и зидним сликарством. 

- Имали смо прије свега добро дружење. Одлично смо се забавили, а на крају смо направили нешто што ће да остане будућим генерацијама и нешто што ће да значи овој установи - наглашава Милош Вучен, професор ликовне културе.

С обзиром на то да су сви задовољни њиховим радом, ученице заједно са професором имају у плану да школу уљепшају са бар још једним муралом. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)