Slobodan Brdar

Udruženje penzionera ne želi privremeno finansiranje

  • Извор: РТРС
  • 20.10.2022. 08:46

Udruženje Penzionera Republike Srpske daje punu podršku organima i istitucijama Srpske u nastojanjima za očuvanje slobodne, jedinstvene i jake Republike, rekao je Slobodan Brdar, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Republike Srpske.

- Udruženje penzionera ne želi privremeno finansiranje, jer se penzije umanjuju - rekao je Brdar.

Osućuju sva neodgovorna lica koja urušavaju institucije Republike Srpske i ugrožavaju socijalno najugroženije kategorije.

- Pozivamo sve penzionere da ne nasjedaju na razna politička nagađanja, već da vjeruju u institucije koje vode Republiku Srpsku - naglasio je Brdar, koji je pročitao i deset zaključaka sa Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

Јednoglasno su usvojili zaključke među kojima traže od CIK-a, da nakon ponovnog prebrojavanja na osnovu potvrđenih rezultata proglasi pobjednike Opštih izbora u Republici Srpskoj i FBiH i stavi tačku na iste.

- Pozivamo novoizabranog Predsjednika Republike Srpske da odmah po polaganju zakletve imenuje mandatara za sastav Vlade Republike Srpske. Isto tako i budućeg mandatara i sve odgovorne organe i institucije Republike da se nova Vlada imenuje u što kraćem roku. Zahtjevamo od novoizabrane Vlade da predloži budet za 2023. godinu koji će Narodna skupština usvojiti najkasnije do kraja godine, kako se ne bi ušlo u privremeno finansiranje - poručio je Brdar.

On je osudio neodgovorno i nezrelo ponašanje učesnika Opštih izbora.

- Na taj način se direktno ugrožava materijalni položaj 274.000 penzionera, korisnika prava, iz penzijskog sistema Republike Srpske. nisu to samo penzije, u pitanju je i banjska rehabilitacija, koja je važan segemnt - dodao je Brdar.

Brdar se pita kakve su to patriotske snage koje svoje građane dovode u teži, a ne bolji položaj.

- Mi smo stvarali Republiku Srpsku i želimo je stabilnu i snažnu - poručio je predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Republike Srpske.

Тагови: