Saopštenje

Udruženje profesionalnih vatrogasaca-spacilaca: Podržavamo kolege iz TVSJ Bileća u vezi najavljenog štrajka

  • Извор: АТВ
  • 18.06.2022. 15:44

U vezi najavljenog štrajka nezadovoljnih bilećkih vatrogasaca jer tamošnja administracija ne postupa po izmijenjenom kolektivnom ugovoru, oglasilo se Udruženje profesionalnih vatrogasaca-spacilaca Republike Srpske.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Udruženje profesionalnih vatrogasaca-spacilaca Republike Srpske u potpunosti podržava kolege vatrogasne-spasioce iz TVSJ Bileća u vezi najavljenog štrajka.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić i predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić, su dana 31.01.2022. godine, potpisali izmjene Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti lokalne samouprave Republike Srpske, u kojima se vatrogasci-spasioci svrstavaju u 4. platnu grupu.

Gradonačelnici i načelnici gradova i opština u Republici Srpskoj su bili u obavezi da istu potpišu do 11. aprila 2022. godine.

Ističemo da vatrogasci-spasioci u opštini Bileća i onako niske plate nisu primali za proteklih šest mjeseci, pa su sa pravom zabrinuti za ekzistenciju svojih porodica. Stoga se nadamo da će opštinske službe u Bileći naći načina da se ovaj problem riješi u što skorije vrijeme.

Iako u štrajku, bilećki vatrogasci-spasioci će u slučajevima gdje su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra uvijek biti na usluzi svojih građana.


Тагови: